Prezent la şedinţa de dialog civic de la Prefectură, reprezentantul pensionarilor din Balş a pus ieri problema calităţii apei din cişmelele folosite de bălşenii nemulţumiţi de apa de la robinet.
Sute de bălşeni fac tot ce pot pentru a-şi aduce acasă apă de băut de la cişmele, pentru că sunt nemulţumiţi de calitatea apei de la robinet.
„Sunt sute de oameni care nu mai beau apă de la robinet. Se duc cu maşini personale, se asociază mai mulţi, fac cum pot să ia apă de la cişmele, pentru că spun că apa de la reţea miroase, e tulbure, nu mai ştiu ce are... Problema este că nimeni nu poate spune dacă aceste surse de apă sunt sigure. Mai e vorba şi de fântânile din curţile oamenilor care locuiesc în Balş, pentru că ştiţi că au mai fost inundaţii, alte evenimente. Oamenii spun că ar vrea să ducă probe la analiză, dar costurile sunt foarte mari. Nu mi-a venit să cred când am auzit că un astfel de examen ajunge la aproape trei milioane”, s-a plâns ieri preşedintele Asociaţiei Pensionarilor „Expresul CFR” din Balş, Ion Preda, în cadrul şedinţei de dialog civic de la Prefectură, care a avut ca temă asigurarea serviciilor medicale de urgenţă.
În funcţie de cum îşi permit să se deplaseze, locuitorii Balşului cară zilnic sau de câteva ori pe săptămână, a mai spus Preda, apă cu bidoanele de la cişmeaua „de la cruci”, cea de la Mâineşti sau de la pădure, iar cei care dispun de autoturisme, se alimentează chiar de la izvoare din Braneţ, Bobiceşti sau Baldovineşti.
„Ştiţi cum e românul, se gândeşte că dacă n-a murit până acu’... Mulţi însă ar fi interesaţi să ştie dacă apa din fântână e bună de băut, însă nu-şi pot permite. Dacă din pensia de 6 milioane, cei care au atât, dau 2 milioane opt sute de mii, cât costă analiza, cu ce mai rămân, când ei se împrumută să-şi plătească lumina?!”, s-au întrebat reprezentanţii pensionarilor, totodată adresân