Primăria execută debitorii la bugetul local, scoţând la vânzare bunuri sechestrate în valoare de 1,9 milioane de euro. Cel mai valoros bun este un imobil ce aparţine societăţii Hanul Doctorului, evaluat la aproximativ 500.000 de euro.
Primăria Craiova scoate la vânzare un nou lot de bunuri sechestrate, în contul datoriilor către bugetul local - evaluate la circa 7,9 milioane de lei (1,9 milioane de euro). De departe, cel mai scump este un ansamblu de clădiri de peste 1.600 mp, de pe str. Viitorului, aparţinând CHR Hanul Doctorului SRL - care este evaluat la 2,17 milioane de lei (peste 500.000 de euro). Patronul societăţii debitoare, Liviu Pera, este revoltat împotriva „statului“, care îl execută după ce că îi e şi dator. „Am de încasat bani, în contul lucrărilor pe care le-a făcut societatea mea. Am de luat peste un milion de lei, printre cei datori fiind primăriile din Siliştea Crucii şi Apele Vii. Dacă nu încasez banii şi statul mi-a dat ţeapă, eu de unde să plătesc? I-am anunţat că o să încep să plătesc, în tranşe“, a declarat Liviu Pera. Directorul adjunct al Direcţiei de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova, Eugen Călinoiu, spune că debitorul mai are timp până în ziua licitaţiei să vină cu dovada că a făcut plata. „Noi publicăm bunurile scoase la licitaţie în contul datoriilor. Între data publicării şi cea a licitaţiei, debitorii au timp să-şi achite obligaţiile către bugetul local. Dacă în ziua licitaţiei debitorul vine cu chitanţa şi face dovada că şi-a achitat restanţa, bunul nu mai este vândut“, a explicat Eugen Călinoiu.
Hale şi apartamente la vânzare
Şi alte societăţi debitoare s-au trezit cu bunurile scoase la vânzare. Pe listă se află şi o altă clădire, de circa 800 mp, situată pe strada Pinului (în spatele cimitirului Ungureni), care a fost evaluată la 586.000 de lei. De asemenea, un ansamblu de bunuri din cartierul Ba