» Cabanierii din Valea Jiului se intrec in oferte pentru atragerea turistilor in perioada sarbatorilor de iarna. In Statiunea Straja, turistii vor fi colindati in premiera de Crai si vor putea asista pe viu la taierea porcului in mod traditional.
Ca sa-si pastreze turistii ce vin an de an aici sau pentru a atrage noi clienti, cabanierii din Parang si Straja au pastrat aproape nemodificate tarifele pentru perioada sarbatorilor de iarna. Preturile practicate de cabanieri sunt cu mult mai mici decat in statiunile montane mari din tara, asa ca este foarte posibil ca probleme financiare sa nu fie resimtite in acest sezon de proprietarii cabanelor si pensiunilor. In plus, cabanierii se intrec in oferte, care de care mai diversificate, asa incat sa ofere un sejur de neuitat amatorilor de distractie montana. "In perioada Craciunului, ne axam pe produse traditionale: carnati, sarmale, sloi de oaie, berbecuti. In plus, in premiera, in statiunea Straja se va desfasura Festivalul Crailor, care pana acum era organizat in Lupeni", a declarat unul dintre principalii investitori in turism si, totodata, administratorul partiilor si al telescaunului din Straja, Emil Parau. In Straja, in fiecare weekend de iarna vin peste 5.000 de turisti, iar statiunea detine cea mai lunga partie dotata cu nocturna din Romania.
Acum, de Craciun, turistii mai au un motiv sa vina in Straja: in premiera vor putea asista la taierea porcului. "Pana acum, faceam acest lucru la Pensiunea Retezatul, pentru cei care vin acolo de sarbatori. Acum, vom taia si in Straja un porc in mod traditional, iar turistii vor primi sorici si tuica fiarta", a mai spus Emil Parau. Pentru un sejur de Revelion, tarifele sunt cuprinse intre 600 si 1.250 de lei, de persoana, pentru 4 sau 5 nopti de cazare cu pensiune completa, plus masa festiva de Revelion. Sunt si oferte mai scumpe la vilele sau restau