Autoritatile din Iasi vor pune la dispozitia Ministerului Lucrarilor Publice si Transporturilor un teren cu o suprafata de 27 de hectare, pentru construirea de locuinte individuale. Pentru ca terenul - aflat intr-un capat al orasului, dincolo de Copou, pe soseaua spre Rediu - va fi parcelat in loturi de 500 mp, edilii se asteapta ca fondul locativ al municipiului sa se imbogateasca cu 300 - 350 de vile (P+1). De asemenea, in zona se vor construi o scoala si o biserica.
Va fi mai greu insa cu utilitatile; daca in zona exista de multa vreme energie electrica, nu acelasi lucru se poate spune despre apa si reteaua de canalizare. Viceprimarul municipiului, Vasile Dumitriu, a recunoscut ca, pentru conectarea viitorului cartier de vile la reteaua de canalizare a orasului, se vor cheltui sume impresionante. In rest, se asteapta ca Ministerul Transporturilor si Locuintei sa raspunda pozitiv si eficient la propunerea Primariei Iasi, chiar daca, nu cu multa vreme in urma, cei care s-au aratat refractari unei colaborari cu ministrul Miron Mitrea au fost tocmai autoritatile locale din Iasi.
Pana la raspunsul din partea Bucurestiului, Primaria Iasi va trebui sa se ocupe cu pregatirea terenului. "Din cele 27 de hectare, aproximativ 20 ha sunt construibile, restul necesitand masuri de impadurire, fiindca este o zona amenintata de alunecari de teren. Pentru ca este vorba de o zona inclinata, cele mai indicate sunt constructiile cu un regim de inaltime de P+1. In zona soselei Iasi - Rediu, accesul se poate face pe la Motelul Aroma Viilor sau sau prin Strada Viticultorilor. Acolo mai sunt niste case, pe malul lacului. Exista energie electrica, putem ajunge si la conducta de apa, cea mai costisitoare fiind reteaua de canalizare pe care ar trebui, totusi, s-o facem acolo. Am discutat cu domnul vicepresedinte Gabriel Popescu si chiar maine (astazi - n.r.) vom trimite ad