Gâlcă, Lucian Marinescu, Jean Barbu, Maftei, Raţ, Bilaşco şi Chiricheş sunt doar câţiva dintre fotbaliştii promovaţi de Mihai Georgescu, antrenorul care a dat 55 de jucători Ligii I şi care a refuzat să lucreze pentru Steaua, Rapid sau CFR.
1986 este anul în care Alex Ferguson ajungea pe "Old Trafford". Tot atunci, pe plaiurile mioritice, într-un fotbal aflat la celălalt capăt al tunelului, Mihai Georgescu se implica pentru prima oară în sectorul fotbalului juvenil. Bilanţul general al tehnicianului în 2011? "Cred că am crescut 55 de jucători care au evoluat în Liga I, zeci de internaţionali de tineret şi şapte fotbalişti care au jucat în naţionala mare", se prezintă Georgescu, piteştean get-beget, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Tuturor acestor fotbalişti, dar şi celor care n-au reuşit să răzbească, profesorul Georgescu ar fi vrut să le corecteze una dintre metehnele fotbalului "mic" din România: goana după rezultatul imediat. "Pe juniori îi creşti pentru a fi pregătiţi pentru marea performanţă de apoi, nu pentru a-i stresa cu rezultatele imediate. Adică îi ceri întotdeauna maximum din cât poate capacitatea lui fiziologică să dea. Eu cunosc bine metodologia dozării efortului în funcţie de caracteristicile genetice ale copilului", explică profesorul, care completează: "Mi-a plăcut întotdeauna anatomia. E esenţial pentru un antrenor de copii să ştie capacităţile corpului uman".
Maftei - mijlocaş, Chiricheş - atacant!
Georgescu a cunoscut gloria din poziţia de antrenor de copii şi juniori la Piteşti, în oraşul său natal. Aici i-a descoperit şi crescut pe Jean Barbu, Gâlcă, Maftei, Raţ, Marinescu, Tănasă sau Bilaşco. Tot în Trivale a înfiinţat, alături de prietenul său, regretatul Gicu Dobrin, şcoala de fotbal care poartă numele fostului mare jucător. "Aici l-am reprofilat pe Maftei, la 17 ani, din