Bucatarie rapida. Supa de dovleac cu galuste de branza. Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. miez de dovleac, 1 ceapa, 30 gr. unt sau margarina, 1 catel de usturoi, 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa), 100 ml smantana subtire, sare, piper, zahar, 1 lingurita suc de lamaie.Pentru g...
Bucatarie rapida
Supa de dovleac cu galuste de branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. miez de dovleac, 1 ceapa, 30 gr. unt sau margarina, 1 catel de usturoi, 500 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta + apa), 100 ml smantana subtire, sare, piper, zahar, 1 lingurita suc de lamaie.Pentru galuste: 125 ml lapte, 65 gr. gris, 100 gr. cascaval, 1 ou.
Mod de preparare: Se taie dovleacul cubulete, se toaca ceapa marunt si se zdrobeste usturoiul. Se calesc toate in 20 gr. de unt sau margarina fierbinte, apoi se toarna deasupra concentratul de legume. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 15 minute. Intre timp, se prepara galustele: se pun la fiert laptele si restul de unt, se incorporeaza grisul si se lasa 5 minute sa se umfle. Se rade cascavalul si se introduce - impreuna cu oul - in grisul fierbinte. Se iau cu lingurita galuste si se fierb 5 minute in apa sarata clocotita. Se trece supa prin strecuratoare (sau se paseaza in mixer), se adauga smantana si se da intr-un clocot. Se adauga sare, piper, putin zahar si sucul de lamaie. Se pun galustele in supa si se serveste fierbinte.
Salata de cartofi cu carnaciori prajiti
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg de cartofi fierti in coaja, 250 gr. rosii, 1 castravete, 1 ceapa, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 250 ml concentrat de legume (Maggi sau Vegeta+apa), 3-4 linguri otet, sare, piper, zahar, 8 cabanosi (cca. 250 gr.), ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii. Rosiile, spalate, se taie in opt, iar castravetele se