Mancaruri cu orez. Orez provensal. Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez (cu bobul lung), 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vanata, 1 dovlecel, 3 rosii, 1 lingurita amidon.. Mod de preparare: Se fierbe orezul in...
Mancaruri cu orez
Orez provensal
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez (cu bobul lung), 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vanata, 1 dovlecel, 3 rosii, 1 lingurita amidon.
Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa. Se calesc in untul incins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocata) si ierburile, dupa care se adauga ardeiul taiat fasii, vanata si dovlecelul taiate bucatele, rosiile curatate de pielita, si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic. Se dizolva amidonul in apa, se amesteca cu legumele si se lasa sa mai dea un clocot. Se scurge orezul fiert, se incorporeaza in amestecul de legume si se serveste ca atare sau langa orice fel de carne (friptura, chiftelute etc.).
Orez cu spanac si branza telemea
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceapa rosie, 2 catei de usturoi, 250 g ciuperci, 2 tulpini de telina, 750 g spanac, 120 g telemea, 1 lingura unt, zeama de la 1/2 lamaie, 250 g orez (cu bobul lung sau natural), 1/2 l apa, sare, piper, chimen, oregano.
Mod de preparare: Se taie marunt ceapa si usturoiul, iar ciupercile si tulpinile de telina se taie felii. Spanacul - spalat bine si scurs - se taie bucati mai mari. Branza telemea se taie cubulete. Se pune untul sa se-ncinga si se calesc ceapa, usturoiul, telina si ciupercile. Se toarna deasupra zeama de lamaie si se mai lasa 2 minute pe foc. Se adauga orezul si apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet pana ce orezul inghite