500 g conopida desfacuta in buchetele, spalate in mai multe ape reci, 3 linguri de lapte, 25 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar mare cu smantana, 1 lingurita ceapa tocata foarte fin, sare, 1 lingurita patrunjel verde tocat foarte fin, piper.
Se fierbe conopida in apa putin sarata, in care s-au adaugat trei linguri lapte (pentru a se pastra culoarea alba). Se prepara un sos astfel: intr-o craticioara mai mica se infierbanta 25 g unt, se adauga faina, ceapa si patrunjelul. Dupa 1-2 minute se toarna smantana si se condimenteaza dupa gust. Se amesteca mereu cu lingura de metal. Sosul ajuns la o consistenta potrivita se toarna peste conopida fiarta, scursa si racita.
500 g conopida desfacuta in buchetele, spalate in mai multe ape reci, 3 linguri de lapte, 25 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar mare cu smantana, 1 lingurita ceapa tocata foarte fin, sare, 1 lingurita patrunjel verde tocat foarte fin, piper.
Se fierbe conopida in apa putin sarata, in care s-au adaugat trei linguri lapte (pentru a se pastra culoarea alba). Se prepara un sos astfel: intr-o craticioara mai mica se infierbanta 25 g unt, se adauga faina, ceapa si patrunjelul. Dupa 1-2 minute se toarna smantana si se condimenteaza dupa gust. Se amesteca mereu cu lingura de metal. Sosul ajuns la o consistenta potrivita se toarna peste conopida fiarta, scursa si racita.