4 vinete de marime potrivita, 200 ml ulei, 1 lingura ceapa tocata si inabusita, 20 g ciuperci curatate, spalate si taiate marunt, 1 lingura patrunjel tocat, 2 catei de usturoi tocati, sare, piper pisat dupa gust, 4 linguri sos de rosii, 2 linguri pesmet. Vinetele curatate de cotoare se taie in jumatati pe lungime. Cu lingurita se scobeste miezul din interior in asa fel ca o mica parte din el sa se pastreze in coaja. Vinetele scobite se asaza in cratita cu partea scobita in sus. Peste ele se toarna putina apa, sare si se fierb inabusit. Cu o paleta se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Intre timp, miezul scobit impreuna cu ceapa si ciupercile se inabusa (in jumatate cantitate de ulei), adaugand condimentele necesare (sare, piper si patrunjel). Cu acest amestec se umplu vinetele. Vinetele umplute se asaza intr-un vas rezistent la caldura, peste ele se toarna uleiul ramas si sosul de rosii. Se potriveste de sare. Vasul se da la cuptor 20 de minute.
4 vinete de marime potrivita, 200 ml ulei, 1 lingura ceapa tocata si inabusita, 20 g ciuperci curatate, spalate si taiate marunt, 1 lingura patrunjel tocat, 2 catei de usturoi tocati, sare, piper pisat dupa gust, 4 linguri sos de rosii, 2 linguri pesmet. Vinetele curatate de cotoare se taie in jumatati pe lungime. Cu lingurita se scobeste miezul din interior in asa fel ca o mica parte din el sa se pastreze in coaja. Vinetele scobite se asaza in cratita cu partea scobita in sus. Peste ele se toarna putina apa, sare si se fierb inabusit. Cu o paleta se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Intre timp, miezul scobit impreuna cu ceapa si ciupercile se inabusa (in jumatate cantitate de ulei), adaugand condimentele necesare (sare, piper si patrunjel). Cu acest amestec se umplu vinetele. Vinetele umplute se asaza intr-un vas rezistent la caldura, peste ele se toarna uleiul ramas si sosul de rosii. Se p