Tort de cacao cu frisca
Blatul: 120 g faina, 150 g zahar pudra, 30 g unt, 30 g cacao, 1 ou fiert, 1 varf de cutit de bicarbonat, 100 ml lapte.
Cantitatile date se aseaza intr-un castron se amesteca bine cu o lingura de lemn, batatorul de spuma (in forma de para) sau mixerul. Dupa 10 minute, compozitia se toarna intr-o craticioara de marime potrivita, unsa bine si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Cand este rece, se taie in doua si se umple cu crema.
Crema: 100 ml lapte, 100 g zahar pudra, se amesteca, adaugand si 2 linguri de rom.
Tortul taiat in doua se unge cu 2 linguri gem de caise. Peste aceasta se intinde crema. Inainte de a se servi, se imbraca si se garniseste cu frisca.
Indiene
4 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar pudra, 4 linguri cu varf faina, 1 plic zahar vanilat.
Galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia se aseaza intr-un castron. Cu ajutorul unui tel (in forma de para), se amesteca bine timp de 1/2 ora. Se adauga faina in forma de ploaie si se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare. Compozitia se toarna in forme anume pentru indiene, unse si tapetate cu putina faina, lasand loc liber de un deget. Formele umplute se aseaza in tava de prajitura si se dau la cuptor la foc potrivit. Dupa ce se racesc, se scobesc putin cu o lingurita. Se umplu cu frisca batuta, se glaseaza cu putin serbet de ciocolata si se lipesc cate doua. Se servesc simplu sau in casete de hartie.
Tort de cacao cu frisca
Blatul: 120 g faina, 150 g zahar pudra, 30 g unt, 30 g cacao, 1 ou fiert, 1 varf de cutit de bicarbonat, 100 ml lapte.
Cantitatile date se aseaza intr-un castron se amesteca bine cu o lingura de lemn, batatorul de spuma (in forma de para) sau mixerul. Dupa 10 minute, compozitia se toarna intr-o craticioara de marime potrivita, unsa bine si tapetata cu faina. Se coace la foc pot