In perioada sarbatorilor predomina numarul cazurilor de tulburari digestive cauzate de consumul excesiv de alimente cu un continut sporit de grasimi dar si a alcoolului. In aceasta perioada se intalneste un numar sporit de bolnavi cardiaci care fac crize tot pe fondul exceselor alimentare sau bahice. Pot aparea si probleme la persoanele cu colecist, de aceea trebuie evitat consumul excesiv de alimente cu maioneza, dulciuri foarte concentrate sau frisca. Se recomanda un consum ponderat al alimentelor cu foarte multe grasimi, indeosebi a carnii de porc si un aport crescut de vitamine prin consumul de fructe proaspete. La primele simptome de boala, cum ar fi febra, frisoane, dureri de cap, greturi, varsaturi, tulburari de tranzit intestinal, se impune consultul medicului si este interzisa cu desavarsire automedicatia care, de cele mai multe ori, are exact efectul invers celui scontat de bolnavi. (C.D.)
In perioada sarbatorilor predomina numarul cazurilor de tulburari digestive cauzate de consumul excesiv de alimente cu un continut sporit de grasimi dar si a alcoolului. In aceasta perioada se intalneste un numar sporit de bolnavi cardiaci care fac crize tot pe fondul exceselor alimentare sau bahice. Pot aparea si probleme la persoanele cu colecist, de aceea trebuie evitat consumul excesiv de alimente cu maioneza, dulciuri foarte concentrate sau frisca. Se recomanda un consum ponderat al alimentelor cu foarte multe grasimi, indeosebi a carnii de porc si un aport crescut de vitamine prin consumul de fructe proaspete. La primele simptome de boala, cum ar fi febra, frisoane, dureri de cap, greturi, varsaturi, tulburari de tranzit intestinal, se impune consultul medicului si este interzisa cu desavarsire automedicatia care, de cele mai multe ori, are exact efectul invers celui scontat de bolnavi. (C.D.)