Restaurant Orizont
Saramura din piept de pui cu ciuperci
Daca ati incercat vreodata usturimea unei saramuri adevarate de peste sau daca v-a atras mai degraba mireasma unui gratar din piept de pui, in bucataria restaurantului Orizont a fost inventat un soi de mancare ce impaca pestele si pasarea deopotriva.
In 1996 a aparut in meniul restaurantului o noua reteta ce a inlocuit in scurt timp multe din specialitatile clasice, servite la diverse festivitati. Saramura din piept de pui este o mancare specific romaneasca, creatie a maestrului bucatar Cezar Rusu. "M-am gandit sa adaug gratarului de pui, care este un pic fibros, un sos picant, ciuperci si mamaliguta. Toate acestea la un loc au dat savoare deosebita carnii.Gustul unic al preparatului nu am putut sa-l realizez de la prima incercare. Pot spune ca o contributie decisiva au avut-o prietenii mei, ce mi-au sugerat ce aroma trebuie sa aiba mancarea in final", ne-a marturisit Cezar Rusu.
Pentru a gati puiul acasa aveti nevoie de: piept de pui fara os, ciuperci, ardei iute, suc de rosii, cimbru, condimente, sare, piper, verdeata, dafin. Se prepara mai intai pieptul la gratar, apoi sosul cu ciuperci. Se serveste cu vin alb sec si mamaliguta.
La restaurantul Orizont acest fel de mancare costa 81.000 de lei si se recomanda mai ales persoanelor intre 30 si 60 de ani care agreeaza sosurile picante.
Restaurant Orizont
Saramura din piept de pui cu ciuperci
Daca ati incercat vreodata usturimea unei saramuri adevarate de peste sau daca v-a atras mai degraba mireasma unui gratar din piept de pui, in bucataria restaurantului Orizont a fost inventat un soi de mancare ce impaca pestele si pasarea deopotriva.
In 1996 a aparut in meniul restaurantului o noua reteta ce a inlocuit in scurt timp multe din specialitatile clasice, servite la diverse festivitati. Sara