Institutii de control din Suceava au depistat peste 13 tone de preparate din carne infestata, date spre consum populatiei din Vatra Dornei, Suceava si Braila. Conform declaratiei directorului DSV Suceava, brailenii au mincat 6 tone din produsele infestate cu stafilococi. Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Suceava a facut o captura de senzatie, reusind sa puna pe jar institutiile de resort si sa alerteze populatia din zonele Suceava si Braila. DSV a anuntat Directia de Sanatate Publica, Garda Financiara si Parchetul Curtii de Apel din Suceava, a sesizat Politia Vatra Dornei si Primaria din localitate, dezvaluind faptul ca a depistat un adevarat "atac la sanatatea publica". DSV a constatat ca SC "Rodalco" SRL Saru Dornei, cu aproape 30 de puncte de lucru in nordul Moldovei si in Braila, a vindut, in Braila si Suceava, cantitatea de 13,158 tone de parizer si crenvursti, procesate din 8 tone de carne de pasare infestata cu stafilococi. Materia prima, constind in gituri si aripi de pui, fusese introdusa in tara, din Olanda, la inceputul lunii iunie, iar declaratia vamala era datata 9 iunie a.c. Chiar daca pasta de carne trecuse printr-un proces termic de preparare, specialistii DSV Suceava au sesizat, la analiza bacteriologica a celorlalte produse finite gasite in depozitele firmei, o depasire a limitei admise de bacterii patogene, de la dublu, pina la de 11 ori mai mult. Bacteriile prezente in produse sint deosebit de periculoase, secretind enterotoxine producatoare de toxiinfectii alimentare. "Brailenii au mincat 6 tone de crenvursti si parizer infestat" Conform statutului depus la Directia Sanitar-Veterinara din judetul Suceava, SC "Rodalco" SRL Saru Dornei are drept actionari principali trei braileni: Costel Bratu, Rodica Bratu si Alina Apostol si functioneaza drept carmangerie, de la data de 9 mai 2000, avind puncte mari de lucru si desfacere in Vatra Dornei, Suceava