Una dintre cele mai cunoscute superstitii legate de noaptea de revelion spune ca Anul Nou trebuie sa te gaseasca cu bani in buzunar (se pare ca banii de Revelion deschid drumul altor sume care il vor imbogati pe norocosul posesor). Intr-o adaptare libera la situatia programelor TV, superstitia respectiva s-ar traduce echivalind banii cu filmele: daca Anul Nou are cu ce sa se delecteze lecturind un ghid TV, putem spera ca ne va aduce surprize placute la televizor.
Datorita ofertei de sarbatori, si pragul de anul acesta a fost trecut onorabil, iar pentru ca la sfirsit/inceput de an figura lui Janus este mai actuala ca niciodata, sa privim inapoi si sa vedem ce ne asteapta inainte. Fara sa exceleze in noutati spectaculoase, posturile de televiziune au oferit magia basmelor de Craciun, facindu-ne sa credem, pentru citeva zile, in Mos. In conditiile in care distribuitorii au reusit sa aduca scoala de vrajitori a lui Harry Potter in cinematografe (cu ecranizarea dupa celebra carte a lui J.K. Rowling, autoarea despre care s-a spus ca a redat copiilor placerea lecturii), televiziunile au avut o misiune dificila, dar au readus in actualitate basme cunoscute: Alice in Tara Minunilor si Vrajitorul din Oz, intr-o varianta cu Diana Ross si Michael Jackson (in rolul sperietoarei), pe PRO TV, Vintul prin salcii, adaptare a romanului pentru copii de Kenneth Grahame – pe Antena 1.
Vedetele filmelor pentru copii au fost, desigur, animalele create pe computer: in Stuart Little, inca difuzat pe HBO, un soricel simpatic cu vocea lui Michael J. Fox joaca alaturi de Geena Davis in ecranizarea povestii lui E.B. White; in seara de Ajun, un purcelus inteligent si-a descoperit abilitati de ciine ciobanesc in Babe, pe PRO TV, film cu un Oscar pentru efecte speciale si cu alte sase nominalizari care a diminuat, probabil, multora interesul pentru sarmale si alte produse legate de spec