- Membrii guvernului nu sunt proprietari pe Romania in speta pe creantele cuvenite statului adica pe datoriile pe care le are de incasat Statul. Ei sunt proprietari numai pe bunurilor lor agonisite de ei cu care pot face ce doresc.
- Asa fiind guvernul ca mandatar al Statului, nu are dreptul sa faca acte care sa diminuieze proprietatea statului sau prin care sa nu se realizeze foloasele,beneficiile statului,ci poate face numai acte care sa sporeasca aceasta proprietate pe care o gestioneaza.
- Prin urmare guvernul nu poate dispune esalonari si reesalonari de datorii care se cuvin Statului din partea societatilor comerciale, indiferent cum se numesc ele, deoarece acestea reprezinta acte de pagubire a Statului, daca el nu-si incaseaza la timp si coplect drepturile.
- Guvernantii pot esalona si reesalona numai imprumuturile din leafa lor pe care le-au dat vecinilor si amicilor lor, dar nu si creantele cuvenite statului, care in fond sunt proprietatea celor 23 de milioane de romani, nu a guvernatilor.
- In consecinta daca unele societati comerciale nu-si pot plati datoriile la timp si complect catre Stat, ele trebuie supuse procedurii falimentului, patrimoniul lor sa fie vandut la licitatie iar daca banii obtinuti nu acopera integral suma datorata Statului, pentru diferenta sa fie urmarite bunurile celor care au creat aceasta situatie.
- Oare daca un cetatean nu-si plateste impozitul cartre Stat, este aceasta datorie esalonata, reesalonata si supra-esalonata sau i se pune omului sechestru pe obiectele din casa care apoi sunt vandute la licitatie ?
- De ce nu s-ar proceda asa si cu societatile comerciale care nu-si platesc datoriile ? ( Volintir Bologa)
Guvernul nu numai ca reesaloneaza, dar chiar ii iarta pe mafioti si pe puturosi cu miile de miliarde furate, iar mie nu-mi da banii pe care i-am depus