Actele necesare
In primul rind, pentru a obtine noul buletin trebuie prezentat, in original si copie xerox, actul care dovedeste ca persoana are unde sa locuiasca - adica contract de vinzare-cumparare, donatie (acestea putind avea clauze speciale, de intretinere), inchiriere, contractul de schimb de locuinta, de comodat (caz in care e necesara si o declaratie data de proprietar in fata notarului), contract de intretinere (care nu presupune plata unei chirii), de mostenire etc. Contractul de inchiriere trebuie sa fie ?parafat? la Administratia Financiara.
Mai sint apoi necesare actele de stare civila - in original si copie (certificatul de nastere, de casatorie sau, daca este cazul, hotarirea de divort cu mentiunea ?ramasa definitiva?), precum si buletinul de identitate care va fi inlocuit. In cazul barbatilor, acestia trebuie sa aduca de la Centrul Militar din sectorul respectiv o dovada ca au fost luati in evidenta. In plus, cei care au copii care nu au implinit inca 14 ani trebuie sa prezinte si certificatele de nastere ale acestora (copie si original). Persoanele care nu pot prezenta actele necesare in original vor primi o carte de identitate provizorie, insa actul de spatiu trebuie sa fie in original. In toate cazurile sint necesare si un timbru fiscal de 1.500 de lei, precum si suma de 50.000 de lei. Actele se depun la sectia de politie din sectorul in care are domiciliul solicitantul.
Gazda trebuie sa fie prezenta
Daca cel care isi face buletin de Bucuresti nu are casa proprie, atunci trebuie sa se prezinte si gazduitorul, cu actul de identitate si actul de proprietate al casei (contract de vinzare-cumparare), in original si copie. Daca este vorba despre o ruda care va ia in spatiu (e posibil doar pentru cele de gradul I si II), aceasta trebuie sa prezinte, in plus, actele de stare civila care dovedesc gradul de ruden