•Cinci tineri care lucrau ca zilieri la o ferma din Bucium au fost internati miercuri la Spitalul de Boli Infectioase cu greturi si varsaturi •A fost exclusa ipoteza unei toxiinfectii alimentare, fiind posibil ca starea lor sa fi fost cauzata de insolatie
Cinci tineri care lucrau ca zilieri la o ferma ieseana au ajuns miercuri seara la Spitalul de Boli Infectioase cu greturi, varsaturi si dureri de burta. Daniela Duru (11 ani), Adrian Negura (15 ani), Doinita Viziru (14 ani), Irina Drosu (14 ani) si Irina Astefanei (18 ani) erau angajati ca zilieri la ferma "Doi Peri" din zona Bucium. Facand parte din familii cu o situatie finaciara destul de precara, tinerii isi castigau painea muncind cu ziua la aceasta ferma. Miercuri, la cantina fermei s-a servit fasole, salam si bors de cartofi. Dupa cum le-au povestit cei cinci tineri medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase, la aproximativ o ora dupa ce au mancat, au inceput sa se simta rau, sa aiba dureri de cap, de burta si stari de voma.
"Tinerii internati in cursul serii de miercuri prezentau o simptomatologie polimorfa cu o senzatie de astenie, simptome care nu sunt specifice unei toxiinfectii alimentare. Si faptul ca aceste simptome au aparut imediat dupa ce au consumat alimente ne fac sa spunem, intr-o prima faza, ca nu este vorba de o toxiinfectie alimentara. Este posibil ca in cazul acestor tineri sa fie vorba de o insolatie. Dupa efectuarea analizelor asupra coproculturilor vom putea stabili cu exactitate diagnosticul", a spus dr. Irina Teodorescu, medic la Spitalul de Boli Infectioase.
Seful de ferma a povestit ca duminica si luni majoritatea lucratorilor au stat la soare si e posibil sa fi facut o insolatie. Marti au revenit la munca cam apatici. Caldura si soarele par sa-i fi rapus pe cei cinci lucratori, miercuri ei nereusind sa lucreze decat doua ore. Dupa masa de la ora 11.0