Presedintele Asociatiei ?15 noiembrie 1987?, Florin Postolache, se aratase, recent, indignat ca anchetatorii de acum 15 ani ocupa azi demnitati in stat. Nici premierul Nastase, nici presedintele Iliescu n-au facut mare caz de scandalul Priboi, acuzat ca ar fi batut muncitori in timpul revoltei de la Brasov. In schimb, fiecare a dat publicitatii, ieri, cite un mesaj in care isi exprima ?pretuirea fata de cei care, cu 15 ani in urma, au avut curajul sa se impotriveasca unui regim totalitar si opresiv? (Nastase) sau remarca ?gestul de demnitate al muncitorilor brasoveni? (Iliescu) . ?Urari de sanatate, fericire si succes in viata si in activitate?, le transmite Nastase. ?Cinstim amintirea victimelor totalitarismului?, arata si Iliescu. ?Vom asigura si in continuare crestere economica si pace durabila? (Nastase). ?Printr-o fericita coincidenta, luna revoltei muncitorilor brasoveni poate fi luna in care Romania va fi invitata sa adere la NATO, dovada succesului reformelor incepute in decembrie '89 si semnalul cel mai clar al rupturii definitive de trecutul totalitar? (Iliescu).
Guvernul cumpara bunavointa fostilor protestatari
Printr-o hotarire de guvern, aparuta miercuri in Monitorul Oficial, cabinetul Nastase a alocat 750 milioane de lei pentru organizarea la Brasov a festivitatilor ocazionate de ziua de 15 noiembrie. Anul trecut, insa, guvernul Nastase nu a alocat nici un leu pentru festivitatile de la Brasov. Potrivit aceleiasi hotariri, executivul a alocat si un miliard de lei pentru aniversarea in Alba Iulia a Zilei Nationale a Romaniei.(Cristian Sutu, Lucian Purcareanu)
Nastase si Iliescu nu se ating de dosarele trecutului
Presedintele si premierul n-au facut nici un fel de presiuni asupra celor care tin dosarele trecutului sub lacat. Astfel citite, mesajele celor doi suna cinic. (Iar sa le vorbesti tocmai muncitorilor de la Tra