Avantaje, oferite angajatilor, care se impoziteaza:
folosirea in interes personal a autoturismelor si a telefoanelor de serviciu;
acordarea de produse alimentare, imbracaminte, cherestea, lemne de foc, carbuni, energie electrica, termica si altele;
abonamentele de radio si televiziune, de transport si permisele de calatorie pe diferite mijloace de transport;
bilete de tratament si odihna, precum si cazarea si masa acordate in unitati proprii de tip hotelier;
stimulentele acordate sub forma de prime de asigurare;
in cazul locuintelor utilizate de angajati, valoarea impozabila este stabilita la nivelul chiriei percepute pentru spatiile similare aflate in proprietatea statului.
Veniturile supuse impozitarii globale: cele din activitati independente, salariile, chiriile, pensiile de peste 5,7 milioane de lei si veniturile din activitati agricole. Nu se impoziteaza: alocatiile pentru copii sau persoane cu handicap, ajutoarele sociale si de somaj, cadourile pentru copii (de pina la 1,1 milioane de lei), premiile obtinute de elevi, studenti, sportivi. (G.P.)
Maria Manolescu, secretar de stat in Finante: ?Nu vom numara foile de placinta?
Din declaratiile televizate ale unei reprezentante a Ministerului Finantelor a rezultat ca inspectorii Fiscului ar putea fi avut libertatea sa consulte desfasuratorul unui abonament la telefonul mobil si apoi sa decida cit e consum in interesul personal al salariatului si cit in cel a firmei platitoare.
CA decide
Am aflat de la Maria Manolescu, secretar de stat in minister, ca a fost o confuzie: ?A fost o declaratie de conjunctura, doamna directoare, intimidata de televiziune, a gresit. Nu vom verifica niciodata lista avantajelor primite de salariati de la firme. Angajatorul decide cui da avantaje, noi nu vom numara foile de placinta, ii cerem coerenta si corectitudine f