?Daca intr-un judet oarecare, pe listele unui partid oarecare, au fost votati cinci sau sase sau chiar sapte parlamentari, din care o parte, poate chiar toti, ajung sa demisioneze din functiile politice pentru a indeplini criteriile noilor legi, atunci este posibil ca in spatele lor sa nu mai figureze persoane pentru a le lua locul in parlament. In aceste conditii, aplicarea legii privind incompatibilitatile, in forma actuala, ar fi imposibila si ar trebui sa duca la alegeri anticipate?, a declarat, potrivit Mediafax, Viorica Afrasinei. Amenintarea despre care a vorbit deputatul PSD a fost semnalata si de reprezentantii PNL.
Joi, deputatul liberal Radu Stroe a declarat ca partidul sau nu va sustine o motiune de cenzura impotriva guvernului Nastase, si asta pentru ca intentia ascunsa a puterii, prin gestul asumarii raspunderii in fata parlamentului, este tocmai acela de a declansa alegeri anticipate. Trebuie retinuta, in acest context, si pozitia exprimata ieri de premierul Adrian Nastase care, intr-o scrisoare adresata presedintelui PNL Theodor Stolojan, i-a invitat pe liberali sa aleaga solutia depunerii unei motiuni de cenzura. ?In cazul in care procedura asumarii raspunderii nu este agreata de PNL, acest partid are dreptul constitutional de a recurge la o motiune de cenzura, cu toate consecintele ce decurg din aceasta?, a spus Nastase. (Cristian Sutu)
Pachetul anticoruptie, aminat de tensiunile din PSD
Finalizarea pachetului anticoruptie, pentru care guvernul isi va asuma raspunderea saptamina viitoare, a fost aminata, se pare, de tensiunile din PSD. Desi oficialii de la Palatul Victoria au anuntat ca ultima forma a proiectului a fost aprobata in sedinta de joi a executivului, si ministrul administratiei publice, Octav Cozmanca, promisese ca o va face publica ieri la prinz, acest lucru nu s-a intimplat. Aseara, la inchiderea editie