Incepind de luni, a intrat in vigoare Legea anticoruptie pentru care guvernul si-a asumat raspunderea, urmind ca in termen de 15 zile parlamentarii sa anunte conducerile celor doua Camere daca se afla in situatie de incompatibilitate. Dupa alte 60 de zile, ei trebuie sa aleaga intre afaceri si politica.acelasi Monitor Oficial in care este publicata legea a aparut si decizia Curtii Constitutionale in care este respinsa exceptia de neconstitutionalitate invocata de PRM.
Pachetul anticoruptie a intrat in vigoare
Incepind de luni, a intrat in vigoare Legea anticoruptie pentru care guvernul si-a asumat raspunderea, urmind ca in termen de 15 zile parlamentarii sa anunte conducerile celor doua Camere daca se afla in situatie de incompatibilitate. Dupa alte 60 de zile, ei trebuie sa aleaga intre afaceri si politica.
In acelasi Monitor Oficial in care este publicata legea a aparut si decizia Curtii Constitutionale in care este respinsa exceptia de neconstitutionalitate invocata de PRM. Astfel, Curtea Constitutionala si-a dat girul pentru intrarea in vigoare a Legii anticoruptie, aratind ca si in 1999 s-a acceptat ca guvernul sa-si asume raspunderea pe un proiect de lege care modifica mai multe acte legislative. Deputatii si senatorii nu vor mai putea fi membri in consiliile de administratie ale oricarei societati comerciale si nici reprezentanti ai statului in adunarile generale ale actionarilor. Totusi, guvernul poate cere ca, in mod exceptional, unii parlamentari sa poata ramine reprezentanti ai statului in AGA sau CA, in cazul in care, potrivit legii, ?un interes public impune aceasta?. De o asemenea portita ar putea beneficia deputatul PSD Filip Georgescu (acesta detine si functia de presedinte la Romsilva), deputatul PSD Constantin Teculescu (presedintele CEC), senatorul PSD Doru Laurian Badulescu (presedinte al Oficiului pentru privatizare din cadrul Min