•Printre suferinzi se numara si copiii care au consumat in exces oua rosii
Ouale rosii au lasat un gust amar celor care le-au consumat in exces. In ultima saptamana, la Cabinetul de Alergologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului "Sf. Spiridon" s-au prezentat cu alergie la oua zece persoane, in special copii. "Unora le plac atat de mult ouale fierte, incat le-au uitat numarul cand s-au apucat de mancat. Copiii s-au intrecut cu ciocnitul lor si, pentru ca era pacat sa le fi aruncat, le-au mancat. Am avut cativa pusti care mancasera mai bine de cinci oua consecutiv", a spus dr. Georgeta Sinitchi. Atat copiii, cat si parintii lor au avut o reactie alergica. Fie ca a fost vorba de o manifestare cutanata, cum ar fi pruritul (mancarime - n.r.), gastroenterolcolite sau de rinite, mai mare a fost sperietura. Cei mai multi s-au prezenaat la medicul alergolog crezand ca sufera de cine stie ce maladie grava. Dupa efectuarea testelor cutanate, alergologul a tras concluzia - alergie la oua. Tratamentul este cat se poate de simplu si ieftin - evitarea consumului de oua, indiferent cum ar fi ele gatite, pe o perioada de sase luni, dupa care, in caz ca dragostea culinara pentru acest produs este foarte mare, consumul se poate relua treptat. Medicii recomanda evitarea consumului a mai mult de doua oua fierte, facand precizarea ca cele mai toxice sunt ouale de rata, cele de prepelita si cele preparate prin prajire.
Catalina DARABANA
•Printre suferinzi se numara si copiii care au consumat in exces oua rosii
Ouale rosii au lasat un gust amar celor care le-au consumat in exces. In ultima saptamana, la Cabinetul de Alergologie din cadrul Ambulatoriului Spitalului "Sf. Spiridon" s-au prezentat cu alergie la oua zece persoane, in special copii. "Unora le plac atat de mult ouale fierte, incat le-au uitat numarul cand s-au apucat de mancat. Copiii