Desi reprezentantii Ordinului Asistentilor Medicali (OAM) aveau programata pentru ieri o intalnire cu asistenta acuzata de parintii unui bebelus ca nu a administrat corect un vaccin, intrevederea a fost din nou amanata. Discutia dintre partea incriminata si OAM a fost programata a avea loc vineri, asistenta fiind convocata din nou la sediul institutiei. Tot atunci, se va incerca stabilirea cauzelor care a dus la aparitia flegmonului postinjectabil si cui ii revine responsabilitatea.
In urma cu o saptamana, parintii unei fetite de sase luni, din Iasi, au depus la Ordinul Asistentilor Medicali o plangere prin care o reclama pe Maria Corduneanu ca a administrat copilului lor incorect un vaccin. In schimb, asistenta sustine ca mama copilului, asistenta medicala la randul ei, ar fi administrat micutei o doza cu vitamina D2, cu o zi inainte de a-l duce la dispensar si ca locul injectarii vaccinului s-a nimerit a fi acelasi cu cel dinainte cu o zi. Specialistii sustin ca este destul de greu de dovedit daca in cazul asistentei este vorba de vreo culpa medicala. Un flegmon poate aparea si ca o reactie adversa la administrarea unui vaccin.
Dupa administrarea dozei, Ioana B., din Iasi, a juns la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" cu un flegmon (nodul -n.r.) postinjectabil. Chirurgii au hotarat extirparea flegmonului, iar micuta a fost externata dupa o zi. Tatal fetitei s-a prezentat la
OAM cu o plangere, in care o acuza pe asistenta ca nu a ales corect locul de injectare, dar totodata invinuieste si medicul ca nu a supravegheat actul medical. A anexat si biletul de externare care dovedeste ca micuta a fost supusa unei operatii pentru extragerea flegmonului.
Catalina DARABAN
Desi reprezentantii Ordinului Asistentilor Medicali (OAM) aveau programata pentru ieri o intalnire cu asistenta acuzata de parintii unui bebelus ca nu a administrat core