La ultima dintre ele farmacista mi-a zis ca trebuie sa-l cumpar pentru ca nu poate sa mi-l elibereze nici gratuit si nici compensat?, ne-a declarat, revoltat, Alexandru Caragea. El ne-a spus ca nu banii au fost problema, ci faptul ca nu i se pare normal ca, atita timp cit plateste o asigurare medicala, sa nu beneficieze de tratament gratuit, cum de altfel este si specificat in lege. Suparat, el a adresat o plingere Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Caras-Severin si, dupa o luna, a primit un raspuns. ?In scrisoare mi se spunea ca solicitarea mea nu e pertinenta, ca e vina farmaciei si alte tertipuri. Pe mine nu ma priveste problema incilcita pe care o vedem in toata tara, cu farmacii care dau medicamente, farmacii care nu dau. Sint un asigurat care are contract cu Casa. Farmaciile doar accepta sa incaseze contravaloarea medicamentelor mai tirziu. Nu e treaba mea ca acela care trebuie sa dea banii, adica repectiva Casa, nu ii are sau are prea putin. Conform Legii asigurarilor de sanatate, asistenta medicala se face in mod nediscriminatoriu?, ne-a spus Alexandru Caragea.
?Nu vreau despagubiri?
Revoltat de raspunsul primit, Caragea a dat in judecat CJAS Caras-Severin si a cerut organelor de justitie sa constate ca nu i s-au respectat drepturile de asigurat.? ?E o lupta de principiu, nu vreau decit sa mi se recunoasca drepturile si sa mi se achite cei 20.000 de lei cit m-a costat flaconul de doxicilina?, ne-a declarat Caragea.
Procesul intentat vine intr-un moment dificil al CJAS Caras-Severin, imediat dupa destituirea directorului Radu Albota pentru ca sotia sa avea o firma in domeniul medical, care a beneficiat de mai multe contracte importante.
O data cu reclamatia lui Caragea, CJAS se confrunta cu primul proces in care un asigurat o da in judecata. ?Juristii nostri nu au vazut insa citeva date importante in dosarul r