Pompierul militar Valentin Popa, de la Statia Miercurea Sibiului, a declarat ca incendiul poate fi tinut sub control, insa este foarte greu de stins in intregime deoarece se extinde din cauza vintului si a secetei. Aproape 20 de hectare de padure arsesera pina ieri seara. ?Pagubele sint importante pentru ca numai ieri (joi - n.r.) au ars sase hectare de plantatie de pini pentru care am muncit zece ani ca sa o instalam, tot dupa un foc din 1990. In zece ani am reusit sa o aducem la starea de maturitate si am terminat cu lucrarile. Acum trebuie sa o luam de la inceput?, ne-a declarat seful Ocolului Silvic din Valea Frumoasa, Dorel Fekete. (E.T.)
Foc din cauza caniculei
Ieri seara, din cauza temperaturile ridicate, peste 34 de grade Celsius, flacariile au reizbucnit la Zarnesti, exact in locul in care, joi , vegetatia uscata de la Plaiul Foii a incendiat o jumatate de hectar de padure. Mai multe echipaje de pompieri si angajati ai Ocolului Silvic s-au deplasat, ieri, din nou la poalele Muntiilor Piatra Craiului. Din cauza pantei inclinate si a desisului, masinile de interventie nu au acces in zona, astfel ca, la inchiderea editiei, pompierii se chinuiau inca sa stinga flacariile cu bidoane pline cu apa pe care le carau de la masini la locul incendiului.
Incendii stinse cu sticle de apa
Temperaturile caniculare ale ultimelor zile au provocat joi seara un incendiu de padure si la Zarnesti. Pompierii spun ca focul s-a aprins din cauza caldurii excesive si a faptului ca vegetatia din zona Plaiul Foii era uscata si foarte usor inflamabila. Jumatate de hectar de padure de la poalele Muntilor Piatra Craiului s-a transformat in scrum, cu toate eforturile disperate ale pompierilor, padurarilor si voluntarilor din Zarnesti, care au facut eforturi ca flacarile sa nu se extinda. Pompierii militari s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala