Pestele - bogat in acizi grasi esentiali are o serie de calitati terapeutice. Consumul acestuia contribuie la buna functionare a aparatului cardiovascular, reduce nivelul colesterolului, scade riscul Pestele - bogat in acizi grasi esentiali are o serie de calitati terapeutice. Consumul acestuia contribuie la buna functionare a aparatului cardiovascular, reduce nivelul colesterolului, scade riscul de ateroscleroza, hipertensiune arteriala, infarct si aritmii. Peste cu zarzavat si fructe Compozitie: 1 kg peste (crap sau peste oceanic), 2 cescute cu ulei, 3 cepe mari (pe care le taiem in forma de pestisori), 3 linguri faina, 4 ardei grasi, (copti, taiati felii), 4 rosii fara coaja (taiate si ele felii), 100 gr ciuperci (taiate la fel, in felii subtiri), 2 mere curatate si taiate cuburi, 1 lingura stafide, boabe de struguri (20), o cescuta de apa, 100 ml ulei, frunze de dafin, o lamaie (pentru zeama), cimbru. Pregatire: Pestele se portioneaza in 8-10 bucati, se presara cu faina si se prajeste. Apoi, bucatile prajite se asaza intr-un vas yena, se acopera cu legumele, fructele si condimentele pregatite. Pe deasupra se pune ulei proaspat (nu acela in care am prajit pestele) si se lasa in cuptor, la foc potrivit, pana cand sosul a scazut si garnitura - zarzavatul si fructele - s-au fiert. Pestele se serveste cu lamaie. Facultativ, putem adauga peste garnitura si usturoi pisat. Crochete de peste cu susan si busuioc Compozitie: 250 gr file de peste, 5 cepe (tocate marunt), 3 fire de busuioc, doua albusuri de ou, 5 linguri malai, 4 felii de paine alba, 3 linguri seminte de susan, 2 linguri sos de soia. Pregatire: Se taie pestele marunt. Impreuna cu ceapa, albusul, o lingura de malai, frunzele si floarea de busuioc, condimentele -, se pun in mixer. Se adauga si miezul de la paine. Din aceasta pasta, rulam crochetele, pe care le dam prin malai si le prajim. Cand sunt gata, le pre