De cind n-ati mai mincat sarmale, de la Pasti? Dar la televizor v-ati uitat cumva in week end? Nu, nu conteaza postul, stirile au fost, mai peste tot, la fel de generoase in relatarea celor trei evenimente petrecute simultan in Bucuresti, intr-un sat din judetul Harghita si intr-un orasel din Spania, pe care le-a unit mirosul inconfundabil al oalelor cu sarmale.
Sarmaua bucuresteana a venit pe filiera Ontanu-Primaria sectorului 2, binecunoscuta de citiva ani prin inventivitatea cu care organizeaza manifestari popularo-electorale cu bani publici. Chermeza de acum, derulata sub numele de Zilele Bucurestilor n-a mai fost gindita doar cu antren si cu voie buna ca altadata, ci si cu lucruri mai concrete. Timpul in care un concert era suficient sa scoata lumea in strada se pare ca a trecut, alegerile se apropie, asa ca nimic nu se compara cu o portie de sarmale calde cu mamaliguta. Mai e nevoie sa spunem ca au avut un succes nebun bucatele lui Ontanu, ca multi s-au suparat ca n-au mai prins decit o portie amarita de varza?...
Primarul ar trebui sa-si penalizeze echipa din cauza ca nu s-a informat despre starea sarmalele din tara si din strainatate. Ideea lui a avut parte, asadar, de o concurenta neasteptata si neloaiala: la festivalul anual al sarmalelor din judetul Harghita, degustatorii au putut sa se bucure de mult mai multe bucate, facute dupa tot felul de retete si, nu in ultimul rind, sa manince si „cite trei portii“ de persoana...
Secretarul de stat din Ministerul Muncii a fost insa cel mai cistigat: a mincat sarmale si-a benchetuit la o seara romaneasca cu compatriotii nostri care muncesc mai departe de tara, in Spania.
Nu ne omorim dupa sarmale, dar dupa o asa risipa de mirosuri si de condimente de campanie electorala parca ni s-a aplecat de tot...
Asa ca, presedintele Iliescu, care are o virsta respectabila, basca tre