Inspectorii OPC Sibiu au prelevat probe din produsul reclamat si le-au dus la Directia de Sanatate Publica pentru analize. Rezultatele vor fi trimise la colegii de la Protectia Consumatorului din Rimnicu-Vilcea. ?Am vorbit cu cei de la Vilcea, pentru ca banuim ca problema vine de la conditiile de igiena a producatorului care lasa de dorit. Totusi ma mira faptul ca nu au mai aparut cazuri similare si la alte scoli. Daca ?Diana Impex? va fi gasita vinovata atunci cu siguranta va fi amendata, iar distribuirea va fi oprita?, a declarat Ioan Axente, inspector-sef OPC Sibiu. (Iulian Cirja)
Brinza, distribuita saptaminal in Salaj
Seful Directiei de Sanatate Publica Salaj, Ligia Marincas, ne-a declarat, ieri, ca in urma triajului epidemiologic efectuat in unitatile de invatamint, din cei 45.408 de elevi examinati, 832 au fost depistati cu diferite afectiuni, majoritatea fiind din mediul rural. Ligia Marincas a adaugat ca cele mai frecvente afectiuni depistate au fost anginele cu streptococ hemolitic - 305 cazuri- si micozele - 94 de cazuri. Au fost depistate insa si cazuri de pediculoza si scabie, dar a precizat seful Directiei de Sanatate Publica, ele au fost ?izolate si tratate?, iar dupa un nou control, copiii au fost reprimiti in unitatile scolare. Imbucurator este faptul ca n-au fost inregistrate cazuri de hepatita virala, scarlatina si diaree acuta.
In ceea ce priveste programul ?laptele si cornul? exista o serie de disfunctionalitati, inregistrate, asa cum au declarat adjunctii sefului Inspectoratului Scolar Salaj, Ioan Abrudan si Faluvegi Zoltan, mai ales in mediul rural. De la inceputul anului scolar, aprovizionarea cu brinza a unitatilor de invatamint de la sate s-a facut pe cite o saptamina intreaga, iar in cazul biscuitilor, aprovizionarea se face in unele locuri lunar, fapt care contravine contractului incheiat cu furnizori