Aratam in primul episod al acestui articol ca multi dintre medicii tineri si capabili ai acestei tari pleaca sa profeseze in strainatate. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre 15 la suta din medicii tineri, in vreme ce alte surse apreciaza ca procentul acestora depaseste cu mult o treime din absolventii de medicina in virsta de pina in 40 de ani.
Aratam in primul episod al acestui articol ca multi dintre medicii tineri si capabili ai acestei tari pleaca sa profeseze in strainatate.
Potrivit unor surse, ar fi vorba despre 15 la suta din medicii tineri, in vreme ce alte surse apreciaza ca procentul acestora depaseste cu mult o treime din absolventii de medicina in virsta de pina in 40 de ani.
Fenomenul nu este specific medicinii, dar acest articol vorbeste doar despre medici.
N-am incercat sa facem un top al celor mai valorosi, intreprindere complexa si plina de riscuri. Revenim cu alte povesti despre medici.
Unele despre cei care s-au consacrat departe de tara in care s-au nascut.
Altele ii au drept personaje pe medicii care s-au intors in Romania dupa ce au trait experiente profesionale in Occident.
In tari unde a fi medic nu inseamna un lung sir de umilinte.
In episodul urmator, despre alti medici romani si despre experienta lor peste hotare.
Mircea Ivan, 36 de ani, unul dintre cei mai valorosi cercetatori din Statele Unite in domeniul biologiei moleculare, a plecat din Romania acum zece ani. Brasovean de origine, a absolvit Facultatea de Medicina la Bucuresti in 1993, ca sef de promotie.? Dupa facultate s-a casatorit cu o fosta colega, Simona, si a plecat la doctorat in Marea Britanie, la Cardiff, sa lucreze in biologie tumorala. Mai lucrase cu grupul de cercetatori galezi, iar la sfirsitul facultatii ajunsese chiar coautor la un articol publicat intr-o revista occidentala. A terminat doc