Clisura Dunarii a devenit, imediat dupa 1994, cind a intrat in vigoare legea care permite amplasarea de constructii pe malul apei, un adevarat refugiu pentru persoanele cu bani. Preoti, sportivi, oameni de afaceri sau directori bugetari si-au construit vile, care mai de care mai frumoase.
Clisura Dunarii a devenit, imediat dupa 1994, cind a intrat in vigoare legea care permite amplasarea de constructii pe malul apei, un adevarat refugiu pentru persoanele cu bani. Preoti, sportivi, oameni de afaceri sau directori bugetari si-au construit vile, care mai de care mai frumoase. Acum, in zona localitatilor Ogradena-Eselnita exista un adevarat paradis al ?caselor de vacanta? cu nimic mai prejos decit renumite statiuni de vacanta din Elvetia.
Mihail Teposan este director adjunct la Finantele Publice Mehedinti. Teposan a inceput constructia la casa de vacanta in 1998, la un an dupa ce a dobindit terenul pe care este amplasata casa cu doua dormitoare, salon, bar si baie. ?La parter am un salon de 7/5, un bar si baie. La etaj sint doua dormitoare de 3,5 m/4, cu urcare pe exterior?, afirma Teposan, care precizeaza ca vila a devenit locuibila in 2000.
Despre costul acesteia spune ca nu isi mai aduce aminte exact, dar aproximeaza ca ar fi vorba despre 150 de milioane de lei. ?Nu stiu cit a fost, aproximez cu larghete ca undeva in jurul a 150 de milioane?, declara directorul adjunct al Finantelor Publice Mehedinti.
Acesta recunoaste ca investitia este totusi destul de mare pentru posibilitatile unui bugetar, dar a avut sprijin si din partea tatalui, veteran de razboi. ?Eu stiu... este adevarat, dar acesti bani nu sint facuti toti o data... in fiecare an am luat bani de la CAR. Salariul unui bugetar este, intr-adevar foarte mic, dar, in perioada aia am fost cenzor la doua intreprinderi, cu aprobarea conducerii institutiei. Am mai folosit si pensia