?Folosim o metoda moderna: ranga?
Unul dintre muncitorii care scot pavele ne-a marturisit ca, impreuna cu tatal sau, a participat, acum 15-16 ani, la montarea acestora. ?Trebuiau puse la milimetru. Cine gresea o lua de la inceput. Daca recidiva, era exclus din lot. Stateam ore intregi in genunchi, uneori nu ne mai simteam spatele. Da? eu sint de la tara, de-aia am rezistat. Oricum, trebuia sa ai mina si ochi de artist. Era lucru fin, trebuia sa ai tehnica?, povesteste muncitorul. El ne-a destainuit ca nici sa le scoata nu-i este foarte usor, ?da? folosim o metoda moderna si rapida: ranga. Cele bune se refolosesc, cele rele naiba stie unde ajung. Va spun un secret, noi am auzit ca pavelele intregi se vor pune prin zona Aviatorilor?. Seful Administratiei Strazilor, Florin Radu, a negat insa acest zvon. El ne-a declarat ca se va interveni si in zona Aviatorilor deoarece piatra cubica s-a cam lasat si au aparut valuri, dar nu va fi inlocuita cu pavele din mozaic.
?Au existat pavele de rezerva, dar au disparut?
Camil Roguski, arhitectul lui Ceausescu, isi aminteste ca pavelele de pe Bulevardul Unirii si din Piata Constitutiei au fost puse in perioada 1987-1988. ?Aproximativ 1.500 de muncitori au lucrat la aceste drumuri pe durata celor doi ani. Au existat si multe pavele de rezerva pentru a putea fi inlocuite in timp cele distruse, insa au disparut?, ne-a spus Roguski. (L.V.)
?Folosim o metoda moderna: ranga?
Unul dintre muncitorii care scot pavele ne-a marturisit ca, impreuna cu tatal sau, a participat, acum 15-16 ani, la montarea acestora. ?Trebuiau puse la milimetru. Cine gresea o lua de la inceput. Daca recidiva, era exclus din lot. Stateam ore intregi in genunchi, uneori nu ne mai simteam spatele. Da? eu sint de la tara, de-aia am rezistat. Oricum, trebuia sa ai mina si ochi de artist. Era lucru fin, trebuia sa ai