Cea de-a patra saptamana a lunii august a debutat la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu cu corectii de pret pe aproape toate pietele, marcand profituri suplimentare in conturile vanzatorilor. Ecartul dintre piata actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si cotatiile de la bursa sibiana se restrange odata cu apropierea datei scadente. Corelata cu evolutia spot, miscarea pietei pe contractul DESIF5 a fost una corectiva, pretul de cotare pentru 30 septembrie si finalul anului au fost de 8.107 lei, respectiv 8.750 lei, in scadere cu 43 si 195 lei fata de inchiderea sedintei anterioare. Nici actiunile Bancii Transilvania nu au scapat de corectii, acestea fiind cotate luni la pretul de 7.095 lei (pentru septembrie) si 7.690 pentru decembrie, in conditiile in care pe piata cash cotatiile au crescut cu 50 lei, pana la 6.800 lei. Cresteri de pret s-au inregistrat pe piata futures a titlurilor SIF 3, pe scadenta septembrie (variatie pozitiva de 85 lei), in timp ce pentru scadenta decembrie (minus 100) pe fondul usoarei aprecieri a acestor actiuni pe piata spot.
Numarul pozitiilor deschise pe piata futures si cea a optiunilor de la bursa sibiana se ridica in prezent la 4.436.
Pe piata maghiara, contractele futures pe grau cu scadenta septembrie 2004 au avut un pret de inchidere de 111,73 $/tona.
Cea de-a patra saptamana a lunii august a debutat la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu cu corectii de pret pe aproape toate pietele, marcand profituri suplimentare in conturile vanzatorilor. Ecartul dintre piata actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si cotatiile de la bursa sibiana se restrange odata cu apropierea datei scadente. Corelata cu evolutia spot, miscarea pietei pe contractul DESIF5 a fost una corectiva, pretul de cotare pentru 30 septembrie si finalul anului au fost de 8.107 lei, respectiv 8.750 lei, in scadere c