CONCURS - La Drobeta Turnu-Severin bucatarii s-au intrecut in specialitati
Sub egida versurilor lui Pastorel Teodoreanu: "Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist", sambata seara a avut loc un concurs de bucatari cu public. CRISTINA CATANA
SANSA. Tinerii bucatari au avut sansa sa arate ce pot Locatia concursului - orasul Drobeta Turnu-Severin - a fost aleasa parca tocmai pentru a da un plus de culoare acestei intreceri. In spatele restaurantului curgea molcoma Dunarea si nu era nevoie decat sa arunci un ochi pe geam pentru a te delecta cu jocul de lumini facut de luna si de valuri. Concursul, aflat la a IV-a editie, mai are doi frati: cel mai bun barman, care a avut loc la Arad, si cel mai bun ospatar, concurs ce are loc astazi la Suceava.
PARTICIPANTI. Dintre toate, acesta de la Drobeta Turnu-Severin este cel mai important. Participantii nu aveau mai mult de 30 ani si pentru fiecare dintre ei castigarea marelui premiu insemna mai mult de 300 de euro, suma pusa la dispozitie de organizatori. Juriul a avut treaba foarte complicata. Una dintre ele - degustarea fiecarui preparat al celor noua concurenti - a imbinat, pana la urma, utilul cu placutul. Cealalta, alegerea celui mai bun bucatar, a fost de-a dreptul grea. O data ce mesele de lucru au fost aduse si cronometrul a fost pornit, cei noua pretendenti au lasat emotiile la o parte si au pus toata pasiunea in preparate. Meticulozitate, concentrare... Dar si distractie. Concurenta din Cluj a facut spectacol. A dansat, a cantat. Doamna Gabriela Berechet, sef colectiv gastrotehnica la THR Consulting Grup, membra a juriului este de parere ca aceasta este noua moda in materie de bucatar. Simpla datorie de a sta la cratita trebuie sa fie completata de spectacol.
INTRECEREA. Dupa lungi deliberari juriul a ales. Castigatoarea a fost Lucia P