Sindromul metabolic apare mai rar la persoanele care consuma vin in cantitati moderate, au descoperit cercetatorii de la Boston Medical Center in urma unui studiu realizat recent. Sindromul metabolic, cunoscut si ca sindromul X, se manifesta printr-o serie de simptome precum obezitate si hipertensiune si poate duce la aparitia diabetului si a bolilor de inima. Studiul a fost realizat pe 8.000 de subiecti americani, carora li s-a evaluat obiceiul de a consuma vin, precum si fiecare component al sindromului metabolic - predispozitie la obezitate, hipertensiune, nivel ridicat de glucoza sau trigliceride in sange. 60 la suta dintre cei interogati beau vin cel putin o data pe luna, iar cercetatorii au observat ca sindromul metabolic apare de cele mai multe ori la femei, care sunt predispuse in procent de 23 la suta.
Pe baza unor elemente de analiza precum varsta, sexul, rasa, educatia, venitul, consumul de tutun, activitatea fizica sau dieta, echipa de cercetatori a facut o clasificare in functie de frecventa de consum de vin a participantilor. Cercetatorii au constatat ca subiectii care consuma vin de la 1-19 ori pe luna prezinta un risc mai scazut cu pana la 35 la suta pentru afectiuni metabolice comparativ cu non-consumatorii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, daca este consumat in cantitati moderate, vinul scade nivelul colesterolului si reduce circumferinta taliei.
Sindromul metabolic apare mai rar la persoanele care consuma vin in cantitati moderate, au descoperit cercetatorii de la Boston Medical Center in urma unui studiu realizat recent. Sindromul metabolic, cunoscut si ca sindromul X, se manifesta printr-o serie de simptome precum obezitate si hipertensiune si poate duce la aparitia diabetului si a bolilor de inima. Studiul a fost realizat pe 8.000 de subiecti americani, carora li s-a evaluat obiceiul de a consuma vin, precum si fiecare componen