Sri Lanka a inregistrat cel mai greu bilant, de 10.897 de morti, si 1.555 de disparuti, potrivit armatei sri-lankeze si rebelilor tamili care controleaza nordul insulei. Cele mai multe victime s-au inregistrat in districtul Batticaloa, din estul tarii, unde peste 250.000 de oameni au ramas fara case. In orasul - port Trinconmalee, martorii au descris valuri de 14 metri inaltime, care au patruns pe o suprafata de un kilometru in interiorul orasului. Guvernul sri-lankez a declarat stare de urgenta si, alaturi de guvernul din Maldive, a solicitat sprijin international. In zorii zilei, peste 20.000 de soldati si marinari s-au alaturat eforturilor depuse de echipele de salvare.
India: cel putin 6.823 de morti, dintre care aproape 3.000 in statul Tamil Nadu si tot atitia in insulele Andaman si Nicobar, situate in Golful Bengal, care au fost zguduite ieri de mai multe replice de mica intensitate. De-a lungul coastei sudice, mai mute sate au fost practic luate de ape. Mii de pescari care se aflau pe mare in momentul dezastrului nu s-au mai intors niciodata. Tocmai cifra disparutilor este cutremuratoare: un oficial indian a anuntat ieri ca numarul acestora se ridica la peste 30.000.
Indonezia: cel putin 4.725 de morti s-au inregistrat in nordul Insulei Sumatra. Cel mai mare numar de victime, cel putin 3.000 de morti, s-a inregistrat in regiunea Banda Aceh, din capatul nordic al provinciei Aceh.
Thailanda are peste 1.000 de morti, intre care numerosi cetateni straini, si 1.200 de disparuti. Printre acestia din urma se numara multi scufundatori care explorau Pestera Smaraldelor din insula Phuket. Martorii povestesc ca multi turisti s-au inecat in camerele lor dupa ce hotelurile de pe plaja au fost inghitite de valurile gigantice.
Malaysia a inregistrat 51 de morti si peste 200 de raniti, majoritatea in nord-vestul tarii, in special in in