Ieri dimineata, cu toata mobilizarea generala a autoritatilor, judetul Constanta era practic blocat. Prefectul a dispus inchiderea circulatiei pe toate drumurile din judet, iar Inspectoratul Scolar Judetean a decis inchiderea unitatilor de invatamint. Politistii constanteni au interzis tuturor locuitorilor din orase, comune, sate si catune sa plece la drum. In caz de urgente, acestora li s-a recomandat sa mearga cu trenul.
Nici TAB-urile armatei nu au razbit
Zeci de masini au fost oprite sa intre in judetul Constanta la Hirsova, Fetesti si la granita cu judetul Tulcea. Fiind un caz de forta majora, s-a apelat la ajutorul Jandarmeriei si armatei. Utilajele de interventie nu au mai putut face fata, iar directorul Directiei de Drumuri Judetene, Vasile Moldovanu, spune ca in timpul noptii multe au ramas inzapezite sau au cazut in santurile de pe marginea drumurilor din cauza vizibilitatii reduse. S-a apelat la ajutorul militarilor, dar nici macar TAB-urile armatei nu au putut ajunge la cei ramasi in nameti. Comandamentul Operativ pentru Situatii de Urgenta a luat legatura cu primariile si multi dintre cei ramasi in masini au fost preluati si cazati in scoli sau in casele localnicilor.
Un copil a murit sub ochii parintilor
Cea mai grava problema a fost cu bolnavii care au apelat la Serviciul de ambulanta. Prioritara era salvarea vietilor omenesti, a spus prefectul Danut Culetu. Utilajele care au insotit Salvarile pentru a ajunge la copii bolnavi, femei gravide sau oameni aflati in coma s-au impotmolit, la rindul lor, in zapada. Unii bolnavi au ajuns chiar si dupa 17 ore la spital, cu mare greutate.
Seful Serviciului de Ambulanta Constanta, dr. Vasile Popescu, spune ca pe la ora unu noaptea s-a primit un telefon de la Cobadin. Familia Cristea anunta ca baietelul lor, de un an si sase luni, a murit. Nu era bolnav, in casa era