In doar trei zile, la nivel national s-au primit 46 de telefoane anonime. Surse din cadrul Serviciului Pirotehnic al Politiei Capitalei ne-au declarat ca glumele de acest gen au dus unitatea in pragul colapsului. ?O singura interventie de o ora costa 20 de milioane de lei. Numai in Capitala costurile ajung la aproape 100 de milioane. In plus, la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti exista numai 33 de specialisti pirotehnisti, iar volumul anunturilor abia daca ne permite sa facem fata?, ne-a declarat sursa citata.
Primele telefoane care au dat tonul amenintarilor la nivel national s-au inregistrat saptamina trecuta, dupa ce directorul SRI, Radu Timofte, a anuntat ca exista date cu privire la un presupus atentat la adresa presedintelui Traian Basescu. Primele institutii evacuate au fost ambasadele Iranului si Irakului la Bucuresti.
Peste 20 de ?teroristi? pe zi
Amuzati de efectele pe care un singur telefon le poate avea, zeci de copii si adolescenti din toata tara s-au apucat sa lanseze amenintari teroriste. Din cele 46 de apeluri primite luni si marti, politistii au reusit sa identifice 12 persoane, zece dintre acestea fiind copii cu virste cuprinse intre 9 si 14 ani. Celelalte doua telefoane au fost date de adulti (unul bolnav psihic), despre care insa politistii au refuzat sa ofere detalii. In cursul zilei de ieri, in plasa anchetatorilor au cazut si doi minori braileni, ambii in virsta de 15 ani, acuzati ca pe 31 ianuarie si 1 februarie au anuntat prezenta unor dispozitive explozive atit la Palatul Cotroceni, cit si la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Potrivit politistilor, cei doi sint elevi in clasa a VIII-a la Scoala Generala nr. 24 din municipiu.
Mai rau ca in Irak
Pentru ca amenintarile cu bomba intra sub incidenta Legii 535/2004, care se refera la actele de terorism, procurorii prevad ca