Mai mult, masurile luate de actualul Guvern sunt, in opinia edilului nemtean, o conditie sine qua non in lupta pentru aderarea la structurile europene.
Gheorghe Stefan. Om de fotbal, om de politica, liberal convins, a ajuns primar intr-un oras pesedizat pana la radacini. Pinalti al terenului de fotbal s-a metamorfonzat in Stefan omul de administratie si membru in delegatia permanenta a partidului din care face parte.
Marian Oprisan. PSD. Fost si actual presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. Acuzat ca ar fi unul din baronii locali care au dus la pierzanie partidul. Totusi, Vrancea a fost unul din judetele din Moldova unde social-democratia nu s-a stins sub ardeii iuti ai lui Basescu. Dumitru Sechelariu. PSD-PNG-apolitic.
Primar al Bacaului pentru doua mandate. Cercetat de PNA, controversat, huiduit la iesirea din Primarie, om de afaceri de succes. A iesit din politica, dar nimic din ceea ce tine de administratia publica locala nu ii este strain.
Ce au in comun acesti trei exponenti ai administratiei locale? Putere. Bani. Controverse. Baroniada locala. Si din nou Putere. Ce ii diferentiaza? Faptul ca primii doi au fost la putere, iar ultimul abia gusta din cupa cu nectar a zeilor.
In timp ce Oprisan isi face loc printre greii partidului din care face parte, iar Stefan se impune la nivel national cu apartenenta la structurile superioare de conducere ale PNL. Ce ii leaga? Moldova.
Daca Sechelariu a fost nevoit sa renunte la visul sau de a fi guvernator al regiunii o data cu aderarea la Uniunea Europeana, Stefan ar vrea sa creeze un grup liberal care sa apere interesele tuturor judetelor din Moldova.
Oprisan asteapta in schimb, la cotitura, greselile noii puteri pe care le sanctioneaza ori de cate ori are ocazia. La cateva luni de la alegerile care au schimbat culoarea dominanta a administratie