Elevii care iau micul dejun sunt mai buni la invatatura Micul dejun imbunatateste performantele scolare, confortul psihologic si comportamentul elevilor. La aceasta concluzie a ajuns doctorul Michael Elevii care iau micul dejun sunt mai buni la invatatura
Micul dejun imbunatateste performantele scolare, confortul psihologic si comportamentul elevilor. La aceasta concluzie a ajuns doctorul Michael Murphy, de la Departamentul de Psihiatrie al Facultatii de Medicina Harvard, care a studiat sute de cazuri in randul elevilor din scoli publice elementare din Philadelphia. Comparand elevii care serveau frecvent micul dejun cu cei care luau sporadic aceasta masa dimineata, a constatat ca prima categorie obtinea note mult mai mari la matematica. Acesti copii nu lipseau de la ore, iar progresele la invatatura erau vizibile. In schimb, elevii care nu mancau dimineata erau de doua ori mai predispusi la depresie si la anxietate. Studiul dr. Murphy a continuat. El a demonstrat ca, atunci cand elevii care sareau peste micul dejun au inceput sa manance, si acestia au facut progrese deosebite la scoala: au memorat mai usor noile cunostinte, au fost mai putin deprimati si anxiosi. La aceeasi concluzie au ajuns si specialistii de la Universitatea din Houston. Ei precizeaza ca grupele de copii cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani care servesc micul dejun se implica mai bine in procesul de invatamant si rezultatele lor sunt mult mai bune. Cercetatorii au adus si explicatii pe intelesul tuturor: cand elevii nu mananca, nivelul zaharului din sange scade. Deci creierul nu mai are "combustibil" si eficienta sa este redusa. De la micul dejun nu trebuie sa lipseasca: painea, laptele, cerealele.
Reteta saptamanii
Clatite umplute cu piure de verdeturi
Compozitie: 4 oua, 400 g faina, 600 ml lapte, 100 ml apa minerala, 200 ml ulei, o lingurita bicarbonat,