Ministrul Justitiei, Monica Macovei, si-a anuntat ieri propunerea pentru functia de procuror general al PNA. Daniel Morar, prim-procuror la Parchetul Curtii de Apel Cluj, va prelua postul vacant lasat de pensionarul Ioan Amarie. In activitatea sa, Daniel Morar s-a evidentiat prin cateva cazuri devenite celebre.
In 2000 l-a arestat pe seful Sectiei Penale de la Curtea de Apel Cluj, judecatorul Viorel Burzo, pentru luare de mita, si pe seful SIPA Cluj, colonelul Floricel Vitan, pentru trafic de influenta. A adus in fata justitiei pe marii camatari romi clujeni.
Intre realizarile sale se inscriu cercetarile in cazul dosarelor Gabriel Bivolaru, "Cibela" si "Dacia Felix". In 2002 s-a retras din functie, in urma concursului prin care procurorul PSD Danila Suciu a fost numit la sugestia Rodicai Stanoiu in functia de procuror general al Parchetului de pe langa CA Cluj.
Daniel Morar a fost o perioada detasat la Parchetul General de pe langa CSJ, inainte de 2002, si a revenit acasa, la Cluj, pe functia de procuror simplu. Numirea lui Morar la sefia PNA pune in discutie si ramanerea in functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Anticoruptie Targu Mures a lui Marin Sandu.
Acesta a esuat in aproape toate cazurile, asa-zis de coruptie, pe care le-a anchetat. Judecatorul Andreea Ciuca a fost achitata de catre completul Inaltei Curti. Dosarul celor sase finantisti este straveziu si se bazeaza aproape exclusiv pe marturia unui denuntator cercetat de PNA.
Cazurile Cicerone Magherusan si Ioan Borda seamana mai mult a razbunare din partea partenerilor de afaceri a acestora. Ascultarea telefoanelor, inclusiv pe cele ale ziaristilor, a fost inca o bila neagra in activitatea de sef local al PNA a lui Sandu.
Toate aceste psedu-dosare il recomanda pe Marin Sandu pentru destituire, ceea ce banuim ca se va si intampla. Mi