La prima oră a dimineţii, în centrul oraşului, chiar lângă primărie, numărul mare al celor care stau buluc la coadă îţi lasă impresia că se dă ceva pe gratis. Dacă treceţi prin Luduş şi aveţi un sfert de oră la dispoziţie, veţi descoperi unul din secretele prin care oamenii de aici, indiferent de vârstă şi ocupaţie, îşi încep ziua cu dreptul. Cu doar 16.000 de lei.
Pentru a-şi atrage şi fideliza clienţii, Marius Bologa a avut ideea să combine într-o singură plăcintă – e adevărat, imensă – mai multe ingrediente. "Am clienţi care au poftă să mănânce şi lipie cu brânză, şi una cu varză, şi una cu ketchup. Toate deodată. Dar nu pot. În plus, am dorit să diversific gama de produse care o am şi cred că a ieşit o treabă bună", spune Marius. Cu doar 16.000 de lei, clientul poate comanda o lipie proaspăt scoasă de la cuptor, cu brânză, salam, ciuperci şi ketchup, după doar 15 minute de aşteptare.
Lipia super-maxi a devenit pentru unii drogul de dimineaţă, alături de cafea şi ţigară. "Vin aproape în fiecare dimineaţă pe aici. Practic, iau micul dejun aici, lângă o cafea. Până e gata cafeaua vine şi lipia. Lucrez în apropiere şi când am ceva timp liber dau o fugă. Şi dacă n-am, îmi fac", spune un luduşean îndrăgostit de lipia lui Marius.
Pofticioşii care nu au timp să stea la plăcintărie, cumpără lipie la plasă. Se mai iau şi pentru cei de acasă, pentru colegii de la şcoală sau de la lucru. Oricum, maxi-lipia are un succes nebun.
Cei care ţin regim se limitează la produse mai uşoare, lipie cu brânză, cu varză sau simplă. "Lumea preferă produsele mele pentru că, sinceri să fim, ce mai poţi mânca în ziua de azi cu doar 7.000 de lei?", spune Marius. Mulţi clienţi sunt de vârsta a treia. Se întâlnesc aici pentru dezbateri politice, cafele sau pentru a schimba reţete. "Eu sunt ca acasă aici. Am pornit înspre spital la soţul meu, care e bolnav, şi m-am opr