Conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a intrat cu materialul didactic al studentilor intr-o combinatie imobiliara cel putin suspecta.
Pentru constructia unui cartier de vile de lux aceasta a pus la bataie terenul Statiunii Belciugatele si cel al Fermei Baneasa, adica locurile in care studentii faceau practica.
Pe cele 224 de hectare ale Universitatii se vor ridica 3.400 de vile de lux cu iesire la un lac artificial, 6 hipermarketuri, sedii de ambasade,14 blocuri pentru birouri si terenuri de sport.
In SC Baneasa Investments SA, Universitatea a intrat cu terenul evaluat cel putin suspect la 10 euro metru patrat. Cu toate ca avea cel mai valoros aport, prin subevaluarea terenului Universitatea a devenit actionar minoritar. In schimb, celelalte firme asociate si-au supraevaluat patrimoniul, ceea ce le-a permis sa detina controlul afacerii.
In combinatia cel putin dubioasa, o singura firma a contribuit cu bani.
Din evidentele Registrului Comertului reiese ca aceasta ar fi venit cu peste 7 milioane de dolari. Sediul firmei figureaza „in Marea Britanie, in localitatea Marea Britanie, la adresa Tawn Center Mall", iar conturile le are in paradisul fiscal din insulele Caiman.
In 2003, societatea Baneasa Investments SA a mai patentat o smecherie care sa o scuteasca de o investitie de cinci ori mai mare decat valoarea terenului.
Ea a facut Consiliului General al Municipiului Bucuresti o oferta de donatie pentru 183.573,93 metri patrati de teren insirati fix pe traseul drumurilor si al conductelor din viitorul cartier rezidential.
„Cadoul" a fost primit prin contributia primarului general interimar, Razvan Murgeanu, a viceprimarului general, Ludovic Orban, a consilierilor municipali si a actualului prefect al Capitalei, Mioara Mantale, care la acea data era