Un copil orb, fata in fata cu statul
Rares Grecu, un copil nevazator, este chemat in instanta pentru a acoperi o "gaura" de aproape 1.000 de euro din contabilitatea Directiei de Sanatate Publica Prahova. Numai ca "debitorul" nu a primit nici un ban de la statul roman si nici nu este parte directa in tranzactia care s-a soldat cu aceasta datorie.
de DORU COBUZ SPECIAL/DEZVALUIRI "DEBITORUL". Rares nu va putea sa vada niciodata 1.000 de euro, dar el se multumeste sa cunoasca lumea din vorbele celor mari Un baietel de doar 4 ani, nevazator, din Ploiesti, risca sa plateasca o datorie creata din schimbul de documente intre o clinica belgiana si Directia de Sanatate Publica Prahova. Asta din cauza faptului ca angajatii Ministerului Sanatatii si Familiei nu stiu de unde sa recupereze aproape 1.000 de euro, "datorie" care a cazut in carca micutului.
Grecu Rares Valentin a venit pe lume prematur, la doar 6,5 luni. In primele trei luni de viata, la varsta la care altii abia vad lumina zilei, micutul nevazator si-a facut o datorie de 1.000 de euro, cam cat castiga un tanar cercetator roman intr-un an. Explicatia situatiei, pe cat de absurda ar putea parea, este totusi una care sta in picioare intr-o instanta romaneasca, la termenul de miercuri al procesului deschis de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Prahova, judecatoarea acceptand "calitatea procesuala" a lui Rares.
AMENINTARE. La ora anuntata, 8:30, miercuri, 25 mai, sotii Grecu au ajuns la Tribunalul din Ploiesti cu inimile indoite. In urma cu o zi au avut o discutie cu sefi din cadrul Directiei de Sanatate si cineva parea sa se fi convins pana la urma ca totul este o greseala. Dar nu stiau daca cele auzite cu o zi mai devreme vor insemna finalul acestui calvar.
Gandurile Eugeniei Cristina (40 de ani) si ale lui Petre Anton Grecu (37 de ani) se tot duc la amenintarea p