Seful procurorilor a sustinut ca a verificat? personal dosarele si ca procurorii care instrumenteaza ?RAFO? si ?Petromidia? au lucrat corect si au respectat intocmai procedurile legale. Fara sa nominalizeze organizatia care i-a cerut sa demisioneze, Ilie Botos a aratat ca va ramine sa duca pina la capat lupta impotriva criminalitatii organizate. Seful Ministerului Public a precizat ca, in acest moment, la Parchet sint mai multe cauze complexe care au produs statului prejudicii de 30-40 de miliarde de lei. Pe un ton vehement, Botos a luat apararea magistratilor din subordinea sa, aratind ca judecatorii tribunalului au sustinut ca ?exista indicii si date concrete care sustin ca sint fapte penale concrete in dosarul ?Petromidia??.
Un caz controversat. APADOR-CH acuzase Parchetul General de lipsa de profesionalism si ca ?a privat o persoana de libertate pe o perioada ce depaseste limita legala de 24 de ore?. ?Dl Patriciu a venit la Parchet in jurul orei 10.00 dimineata, pe data de 26 mai. Prin urmare, ordonanta de retinere de 24 de ore ar fi trebuit sa acopere intervalul 26 mai, ora 10.00 - 27 mai, ora 10.00. Emiterea ordonantei? in jurul orei 1.00 a.m., pe 27 mai, inseamna ca Patriciu a fost privat de libertate in mod ilegal pe durata a cel putin 15 ore, intre momentul sosirii la sediul Parchetului si cel al retinerii.
Aparatorii omului de afaceri au contestat faptul ca, in cursul acestei audieri, declaratia lui Patriciu s-a facut pe ?coala alba?, iar acesta a fost anuntat apoi ca va fi retinut, aparatorii sustinind vehement ca astfel s-au incalcat drepturile constitutionale ale omului de afaceri.? Simbata, la ora 2.00, judecatorul Tribunalului Bucuresti a dispus cercetarea omului de afaceri in stare de libertate, dupa mai bine de 30 de ore de audieri la Parchetul General.
Parchetul ar putea sa-si retraga recursul. Ministerul Pub