Vineri 24 mai 2005, ar fi trebuit sa fie o zi deosebita in viata operatorului CosmoRom si nu numai.
O conferinta de presa cu o participare deosebita, ministrul Zsolt Nagy, Panagis Vourloumis presedinte al grupului OTE, James Hubley director general RomTelecom, Evangelos Martigopoulos - managing director CosmOTE, anunta ca, in fine, dupa mai bine de 2 ani de tergiversari, se pare ca s-a gasit o solutie pentru CosmoRom.
Se anunta ca operatorul CosmOTE va prelua controlul (70%) CosmoRom, punand astfel capat incertitudinilor care au dominat scurta istorie a acestuia, RomTelecom urmand sa retina restul de 30%.
In fine CosmoRom are un actionar, operator de telefonie mobila cu ambitii regionale, cu putere de control, iar daca acest lucru s-ar fi intamplat acum 5 ani probabil ca alta era situatia – cu o „comportare medie” CosmoRom ar fi putut avea acum peste 2 milioane de utilizatori si o valoare de piata de circa 1 miliard US$.
In fine, CosmoRom are sanse sa devina copilul cu o singura moasa, dupa ce vreme de peste 5 ani preamultele lui moase si disputele lor au facut sa se uite de ... copil.
1. De ce trebuie salvat CosmoRom?
CosmoRom trebuie salvat pentru a avea competitie in telefonia mobila din Romania, unde operatorii GSM900 detin 96% din piata, fapt aprope unic in Europa centrala. Avem un duopol, iar relansarea competitiei in telefonia mobila este in interesul Romaniei!
CosmoRom trebuie salvat pentru marirea valorii de piata a operatorului RomTelecom. O relansare cu succes a operatorului CosmoRom va insemna implicit un interes mai mare (adica si o valoare mai mare), pentru actiunile RomTelecom la oferta publica initiala planificata in acest an sau in 2006.
Relansarea cu succes este o conditie necesara pentru succesul listarii RomTelecom.
CosmoRom trebuie salvat pentru viitorul operato