JOCURI DE NOROC Unii au avut norocul ca din "prima" sa se intoarca acasa cu portofelele burdusite, altii si-au pierdut si banii de paine. La jocurile de noroc.
Prima oara cand pasesti intr-o sala de jocuri iti spui ca iti satisfaci doar curiozitatea sau poate vei avea parte de o zi buna si speri ca vei reusi sa castigi niste bani. Daca pierzi, nu e nici o suparare, daca vei castiga, realizezi ca iti place si iti doresti sa continui.
Cine nu a trecut vreodata, intorcandu-se de la slujba, pe langa o fosta alimentara, actuala sala de "aparate"? De obicei, cand sunt in dreptul acestora e inevitabil sa nu aud zgomotul produs la contactul degetelor barbatului cu tastele mecanismului de smuls banii. E un sunet ciudat, nu as avea cu ce sa il compar. O buna parte din copilarie mi-am petrecut-o batand mingea in fata blocului si urmarind personajele care se jucau pocher cu aparatele. Mi-am pus si eu banii deoparte si, impreuna cu un vecin mai mare, m-am dus la pocher. Izbeam cu putere tastele masinariei. Era o senzatie unica... Cine sunt acei oameni care apeleaza la jocurile de noroc si ce se intelege astazi prin ele? Inainte de Revolutie exista termenul de "barbugiu". Daca de barbut vorbeam inainte de â89, imediat dupa â90, prin pietele aglomerate, era o persoana cu gura mare care sucea de zor pe o cutie de carton trei cercuri din cauciuc. Pe partea opusa doar una singura avea lipit un abtibild. Inainte ca sa ghiceasca cineva, dupa procesul de invartire, care cerc are lipitura pe el, un tovaras de-al sau paria o suma imensa pe varianta corecta. Si surpriza... castiga! Urma escrocheria: curiosii luau plasa la greu. Apoi, jocurile electronice de noroc. Las Vegas se mutase in Romania.
INVATATURA. Mi s-a intamplat si mie sa castig la celebrele aparate la care introduci un anumit numar de fise si apoi tragi de maneta si daca iti ies trei simboluri identice cas