Schimbarea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu pana pe 15 septembrie, asa cum este prevazut in calendarul coalitiei, este incerta. Dupa aproape sapte ore de discutii aprinse, in care s-au certat, s-au amenintat cu tribunalul si au iesit pe hol sa
Schimbarea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu pana pe 15 septembrie, asa cum este prevazut in calendarul coalitiei, este incerta. Dupa aproape sapte ore de discutii aprinse, in care s-au certat, s-au amenintat cu tribunalul si au iesit pe hol sa fumeze sau sa negocieze, membrii Biroului Permanent al Senatului au decis convocarea sesiunii extraordinare in perioada 29-31 august.
Dezbaterile in plen asupra noului regulament vor incepe insa abia pe 8 septembrie. Senatul se va intruni pe 29 in plen, dar nu pentru a discuta modificarea regulamentului, ci doar pentru a-l retrimite la comisie si pentru a prelungi cu trei zile termenul de depunere a amendamentului. Noile amendamente vor fi discutate de comisia speciala in perioada 1-4 septembrie, iar pe 5 septembrie va incepe sesiunea ordinara.
Pe tot parcursul discutiei, marul discordiei l-a reprezentat documentul semnat marti de cei sase reprezentanti ai puterii din Biroul Permanent, prin care acestia convocau sesiunea extraordinara. Atat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, cat si colegii sai de partid, dar si reprezentantii PRM au sustinut ca acest demers este neconstitutional, pentru ca sesiunea extraordinara nu poate fi convocata decat de presedinte.
?A fost cu tiparituri?
Constient ca sustinatorii sai sunt in minoritate, Vacaroiu a refuzat constant sa transeze prin vot chestiunea convocarii sesiunii extraordinare. De altfel, tonul folosit in timpul discutiilor a fost foarte ridicat, iar unele dintre expresiile utilizate - ?neortodoxe?, sustin surse din Birou. Intr-una dintre pauzele de consultari, liberalul Nicolae