În această perioadă profesorii trebuie să obţină avizul medicilor pentru a putea activa în viitorul an şcolar. Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au reglementat printr-un ordin comun modalitatea efectuării controlului medical anual pentru personalul din învăţământul preuniversitar, dar şi lista incompatibilităţilor de ordin medical cu profesia didactică. Avizul clinic va fi acordat în baza controlului medical anual efectuat de medicul de familie pe lista căruia se află cadrul didactic, cadrul didactic auxiliar, respectiv personalul nedidactic, examenul fiind suportat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Examinarea psihologică anuală a personalului din învăţământul preuniversitar se va realiza de către psihologii şcolari. Totodată, personalul din învăţământul preuniversitar este obligat să prezinte conducerii unităţii şcolare o declaraţie pe propria răspundere că nu suferă de afecţiuni psihice. În cazul constatării unor tulburări de natură psiho-comportamentală, psihologii şcolari informează directorii unităţilor de învăţământ, care vor solicita, în condiţiile legii, un examen medical specializat la un cabinet de medicină a muncii.
Oficial, costul aferent MRF va fi suportat de către Consiliul Local, respectiv Consiliul Judeţean. În realitate, însă, profesorii vor plăti (ca în fiecare an) pentru analizele efectuate. (I.O.)
În această perioadă profesorii trebuie să obţină avizul medicilor pentru a putea activa în viitorul an şcolar. Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au reglementat printr-un ordin comun modalitatea efectuării controlului medical anual pentru personalul din învăţământul preuniversitar, dar şi lista incompatibilităţilor de ordin medical cu profesia didactică. Avizul clinic va fi acordat în baza cont