Homeopatia – o ştiinţã nedescifratã nici pânã azi
Homeopatia reprezintã un sistem terapeutic care trateazã persoana în întregul ei, cu ajutorul remediilor specifice. Are propriile principii de tratament şi o practicã ce dureazã de 200 de ani. Poate fi aplicatã în orice perioadã a vieţii, atât pentru afecţiuni acute cât şi cronice. Nu este psihoterapie şi nici medicinã naturistã, ci o altã perspectivã asupra vindecãrii, ce îşi are baza în reactivitatea organismului la informaţiile ce parvin prin remediul homeopatic.
Homeopatia se bazeazã pe mai multe principii, cel al similaritãţii, al dozei infinitezimale – în cantitãţi infime – şi cel al individualizãrii. În principiu, homeopatia poate trata bolnavii de orice boalã, cu anumite limite. Succesul nu este asigurat 100%, dar aduce mãcar ameliorarea situaţiei. Este extrem de eficientã mai ales în cazul unor tulburãri fiziologice legate de vârstã şi dezvoltarea corpului: ciclu menstrual, menopauzã, detiţia. Remediu homeopatic poate fi orice substanta de origine mineralã, vegetalã sau animalã care a fost procesatã comform principiilor de preparare homeopaticã.
Existã extrem de multe teorii despre cum funcţioneazã remediile homeopatice, dar un principiu cert nu a fost deocamdatã stabilit.
Remedii minune
Remediile homeopatice se pot prezenta sub mai multe forme farmaceutice: ca soluţii alcoolice de obicei, granule sau globule de diferite dimensiuni, ca tablete sau fiole.
De obicei administrarea se face perlingual – se pun pe limba – în cazul globulelor. În cazul soluţiilor se pot dilua în puţinã apã, iar numãrul de granule ce se iau la o dozã depinde de mãrimea lor. Este important de ştiut cã ritmul de administrare este cel prescris de medic. Este preferabil ca dupã administrarea remediilor sã nu se consume o jumãtate de orã nimic, în special mentã, cafea, substanţe aromatice sau tutun @N_