Insula din Lacul Morii, un loc tratat cu indiferenta de oameni si autoritati
Creat pe timpul lui Ceausescu ca sa impiedice inundarea Bucurestiului, facut peste un cimitir si o biserica, Lacul Morii ascunde in mijlocul sau o insulita cu o istorie aparte.
Executiile in stil mafiot, traficul de droguri, violurile, pescuitul dar si miile de oameni care vin in fiecare vara pe insula din Lacul Morii fac parte din istoria neromantata a locului. Peste toate domnesc insa maldarele de gunoaie, inconstienta oamenilor si indiferenta autoritatilor.
Lacul Morii este un lac artificial realizat spre sfarsitul regimului comunist pentru a pune capat revarsarilor raului Dambovita. In afara acestui aspect pozitiv istoria lacului este una destul de trista.
Candva aici se afla una dintre cele mai mari biserici din zona, Biserica Sfantul Nicolae, cei care au proiectat lacul nu au dorit sa tina cont de amplasarea ei si autoritatile comuniste au hotarat demolarea. Astazi foarte putini oameni isi mai amintesc de biserica daramata sau de cimitirul profanat peste care s-a turnat beton.
Undeva intr-o margine a lacului exista un monument care cinsteste amintirea fostului lacas de cult.
Voluntari ai Fundatiei "George Manu"
Lacul reprezinta astazi un element de atractie in special in timpul verii cand este luat de asalt de sute de oameni aflati in cautare de soare, relaxare si inot. Pe langa latura idilica a lacului exista si una de-a dreptul tragica.
Aflat la marginea Bucurestiului si ferit oarecum de ochiul politiei lacul si insula s-au transformat intr-un paradis al drogurilor, prostitutiei si crimei.
In mijlocul acestui lac se afla o insula care ar fi trebuit sa devina una din cele mai atractive locatii din zona atat conform proiectelor comuniste cat si ale fostului primar Dan Darabont.
In primul c